fethikarakas.com

Basında Karakaş

Ressam Fethi Karakaş'ın resmi TBMM'de asıldı

*Politika gazetesi sanat bölümü 19/03/1977 alıntıdır.

Resim Sanatımızın her dalında güzel bir mevsimdi Fethi Karakaş - Nuri İYEM

Onu Leopald Levy atölyesinde tanıdım. Hikmet Onat ve Çallı İbrahim atölyelerinden arkadaşım olan Kemal Sönmezler, Fethi Karakaş'ı Yeniler Grubu'na almak için epey uğraşmıştı. Çelimsiz, zayıf ve kimi yiyeceklere karşı şaşırtıcı allerjisi olan, dal gibi ince ve de zarif bir insandı. Çok da sevimli idi. Hele arkadaş oldunuz mu , onu daima aramak, görmek isteğini içinizde duyacağınız bir gençti, 1940'larda. Dağıldığı güne kadar Yeniler Grubu'nun bütün sergilerine katılmış ve resimleri ile, hakettiği bir üne kavuşmuştu. devamı>>

Gravür ustası Fethi Karakaş'ı yitirdik - Gültekin ELİBAL

Çizerken öldü. Boyarken öldü. Yaratılarını gözden geçirmekteyken, bir yenisini katabilmeyi düşünürken öldü bir İstanbul akşamında.
İnce, ufak ve ölçülü yapınla, aşırı duyarığı simgeleyen gözlerinden ellerine, boyalardan, çizgilerden uzanan yer yer çok küçük boyutlu köprüler kurardın.
Bazıları Sana, bir grafik ressamı niteliğiyle kendini tanıttı, dedi. Başarılı olduğunu belirlerken, yaşam geçimini sağlama kaygına bağladılar (hazır resim) gravür tekniğini benimsemeni.
Oysa ki, boyalı resimlerin de vardı. Bunu yapmak, bir bakana baskıyla ugraşmaktan kolay değil miydi acaba? devamı>>

İstanbul atmosferini içtenlikle yansıtan bir ressam: Fethi Karakaş - Ahmet KÖKSAL

Son günlerde sanatçılarımız arasında esen ve bir yaprak dökümünü andıran ölüm yeline 9 mart günü Fethi Karakaş'ın da katıldığını acıyla öğrendik. Uzun süredir sanat hareketlerinin dışında kalan, bu yüzden de adı pek duyulmayan sanatçı, 1940'lardan sonra etkinliğini göstermiş, yeni bir kuşağın yetenekli ressamlarından biriydi.  devamı>>

1960 Tokyo 2.International Biennial